چند اصطلاح تبلیغاتی

[:fa]در جهان تبلیغات به‌کار بردن اصطلاحات تبلیغات، روشی آکادمیک و استقبال‌شده است. این اصطلاحات می‌تواند برای رسیدن به هدفی که مفهوم را به‌درستی برساند، هم‌چنین ساده‌سازی و چکیده‌سازی مفهوم، کارایی داشته باشد.

 

بازاریابی دیجیتال(Digital Marketing)

دیجیتال مارکتینگ یک اصطلاح کلی برای هر گامی‌ست که یک شرکت در راستای ارتباط با مشتریان از طریق فناوری الکترونیک بر می‌دارد. به این وسیله محصولات یا خدمات را از طریق پلتفرم‌های آنلاین مانند: ایمیل، رسانه‌های اجتماعی، بازاریابی تلفن همراه، انجمن‌های مشتریان آنلاین، وبینارها و سایر محتوای ویدیویی به مشتریان بالقوه تبلیغات می‌کند و می‌فروشد. به مجموعه فعالیت‌هایی که یک شرکت(یا فرد) به صورت آنلاین می‌تواند برای جذب فرصت‌های تجاری جدید، ایجاد روابط و توسعه‌ی برند انجام شود، دیجیتال مارکتینگ می‌گویند.

 

بازاریابی ایمیلی(Email Marketing)

بازاریابی ایمیلی، یکی از روش‌های بازاریابی با استفاده از ایمیل است. از قدیمی‌ترین و بهترین ابزارهای ارتباطی و موثرترین استراتژی‌های بازاریابی دیجیتالی‌ست که از آن طریق می‌توان کالا یا خدمات را از طریق ایمیل به مخاطبان معرفی کرد. با تهیه‌ی یک لیست ایمیل، ابزار ایمیل مارکتینگ و اهداف مشخص و تعریف شده، می‌توان این روش را پیش برد.

 

بازاریابی پیامکی(Sms Marketing)

به پیامی نوشتاری که در قالب sms در مورد یک محصول، معرفی یک شرکت یا برند توضیح می‌دهد، گفته می‌شود. با توجه به رایج شدن گوشی موبایل در بین افراد جامعه، بازاریابی پیامکی بسیار روش مورد توجه‌ای‌ست. تنها وسیله‌ای که به‌طور متوسط بیشتر وقتمان را با آن می‌گذرانیم و همیشه آن را همراه داریم، گوشی موبایل است.

با استفاده از این روش می‌توان با تعداد زیادی از مخاطبان هدف ارتباط گرفت و برای اکثر کسب و کارها قابل اجرا می‌باشد. این روش یکی از کم‌هزینه‌ترین روش‌های بازاریابی به‌شمار می‌رود.

 

 

 

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی(SMM) Social Media Marketing

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ است. روشی قدرتمند برای کسب و کارها در هر اندازه که در دستیابی به مشتریان بالقوه قدم برمی‌دارد و محصولات خود را بدون حضور واسطه(عمده فروش و خرده فروش) و بدون تبلیغات به دست مشتری می‌رساند. در ادامه اگر مشتری از خرید خود راضی بود می‌تواند در راستای تبلیغات به دیگران اقدام کند. امروزه رسانه‌های اجتماعی به‌عنوان کانال ارتباطی تاثیرگذار شهرت پیدا کرده‌اند. به استفاده از زیر ساخت‌های رسانه‌های اجتماعی برای ارتباط با مخاطبین، تولید محتوا و رسیدن به اهداف بازاریابی و فروش، بازاریابی شبکه‌های اجتماعی گفته می‌شود. با این روش برندسازی شخصی ممکن می‌شود و با افزایش ترافیک، بازدید از سایت و درصد فروش بالا می‌رود.

 

نرخ تبدیل(Conversion Rate)

در این کمپین بازاریابی، افرادی نشان داده می‌شوند که روی یک تبلیغ کلیک کرده‌اند و بعد از آن اقدام به خرید داشته‌اند. اگر ۱۰۰ بار بر روی لینکی کلیک شود و ۱ نفر از کلیک‌کننده‌ها محصول را خریداری کنند، نرخ تبدیل آن تبلیغ، ۱ درصد خواهد بود.

نرخ تبدیل رابطه‌ی بین بازدیدها(کلیک‌های یک وب‌سایت) با تبدیل‌ها را توصیف می‌کند. در اصل فرآیند تبدیل شدن یک مشتری بالقوه به مشتری واقعی‌ست. تبدیل‌ها می‌توانند شامل خرید یا دانلود باشند.

 

تبلیغات گوگل(Google Adwords)

در هر ثانیه میلیاردها جستجو در گوگل صورت می‌گیرد. اکثر صفحات نتایج جستجو، شامل تبلیغات گوگل است. می‌توان گفت راهکاری مساعد است که دنیای دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کارها ایجاد کرده است تا محصولات و خدمات خود را معرفی کند و به وسیله‌ی آن سود خود را افزایش دهد. گوگل ADS می‌تواند افراد بیشتری را به سایت شما معرفی کند. این پلتفرم جهت تبلیغ آنلاین در فضای اینترنت فعالیت می‌‌کند و یکی از خدمات شرکت گوگل شناخته می‌شود، جالب این‌جاست که بیشترین درآمد گوگل از سرویس گوگل ادز است.

 

 

 

 بازاریابی مجدد(Remarketing)

بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ، تاکتیک ارائه‌ی تبلیغات هدفمند به افرادی‌ست که قبلاً از وب‌سایت شما بازدید کرده یا اقدامی در آن انجام داده‌اند. به این اصطلاح ریتارگتینگ هم گفته می‌شود. هر کس که حداقل یک‌بار از وب‌سایت شما دیدن کرده است را مورد هدف قرار می‌دهد. گاهی بعد از بازدید از یک‌ وب‌سایت، تبلیغات مرتبط با آن وب‌سایت را در وب‌سایت‌های دیگر مشاهده می‌کنید و با این روش مخاطبان بیش‌تری را به سمت سایت خودتان راهنمایی می‌کنید. در اصل بازاریابی مجدد یک تاکتیتک بازاریابی پولی‌ست و کسانی را تارگت قرار می‌دهد که با محتوای رسانه‌های اجتماعی شما تعامل داشته‌اند یا ویدیویی از شما تماشا کرده‌اند.

 

نرخ کلیک(CTR) Click Through Rate

به تعداد دفعاتی که کاربران روی یک لینک، بنر یا گزینه‌ی فراخوانی کلیک می‌کنند، گفته می‌شود. نرخ کلیک نسبت بین کلیک‌ها و بازدیدهاست که به شکل درصد محاسبه می‌شود.  CTR معیاری‌ست که تعداد کلیک‌هایی که تبلیغ‌کنندگان بر روی تبلیغات خود به ازای تعداد نمایش دریافت می‌کنند را اندازه‌گیری می‌کند.

 

سئو(Seo) Search Engine Optimization

به روش‌هایی که برای تغییر استراتژیک وب‌سایت‌ها به کار می‌رود، بهینه‌سازی موتور جستجو یا سئو می‌گویند. وقتی افرادی می‌خواهند پاسخی برای یک سوال، محصول یا خدماتی که نیازهایشان را برآورده می‌کند، پیدا کنند؛ تصمیم به جستجو می‌گیرند. سئو باعث بهبود ساختار و محتوای وب‌سایت شما‌ست، البته زمانی‌که که صفحات آن توسط افراد جستجو‌گر کشف شود و آن‌چه خواستارش هستند و شما ارائه‌دهنده‌ی آن هستید را پیدا کنند. سئو در اصل کاری‌ست که شما برای رتبه‌ی بالاتر در گوگل و جذب ترافیک بیشتر برای سایت خود انجام می‌دهید.

 

 

 

 

بازگشت سرمایه(ROI) Return On Investment  

معیاری رایج و گسترده است که برای ارزیابی سودآوری پیش‌بینی شده در سرمایه‌گذاری‌های مختلف، استفاده می‌شود. شاخصی که میزان سوددهی یک سرمایه‌گذاری را نشان می‌دهد، «نرخ بازگشت سرمایه» است. نسبت درآمد به سرمایه در یک کسب و کار را ROI محاسبه می‌کند. نرخ بازگشت سرمایه در اصل معیاری‌ست از سودآوری که تعیین می‌کند آیا یک سرمایه‌گذاری در کسب و کار شما کارآمد است یا خیر؟ آیا می‌تواند سود و ضرر اولیه‌ی سرمایه‌گذاری را با در نظر گرفتن هزینه‌ی اولیه مد نظر قرار دهد؟ نکته این‌‌جاست؛ اگر در مورد میزان بازگشت سرمایه‌ی منابع تبلیغات اطلاع داشته باشید، تصمیم‌گیری را برای آن تبلیغ بسیار راحت‌تر خواهد کرد.

 

کسب و کار به کسب و کار(B2B) Business to Business

کسب و کاری‌ست که با کسب و کار دیگر معامله می‌کند. در اصل تجارت بین شرکت‌ها و فروشندگان است که طی آن محصول یا خدمات خود را به یکدیگر ارائه می‌دهند. در روش فروش B2B، محصول یا خدمات به کمپانی تولیدی، فروخته می‌شود تا در مرحله‌ی بعدی، آن کمپانی از محصول خریداری شده برای تولید محصول نهایی جهت عرضه‌ی آن به بازار بهره ببرد.

 

 

 

کسب و کار به مصرف کننده(B2C) Business to Consumer

B2C یک مدل خرده‌فروشی‌ست که در آن محصولات یا خدمات مستقیم از یک تجارت به کاربر نهایی که کار یا خدمات را برای استفاده شخصی خریداری کرده است، منتقل می‌شود. اغلب با B2B در تضاد است. مدل کسب و کار B2C برای معامله‌ی تجاری که در آن مصرف‌کننده به‌طور مستقیم کالا یا خدمات را دریافت می‌کند، استفاده می‌شود. مانند: مشاغل کوچک و کارآفرینان، فروشگاه‌های خرده فروشی، رستوران‌ها، مطب‌های پزشکی و… . B2C با تاکتیک‌ها و استراتژی‌های مخصوص به خود به تبلیغ کردن خدمات و محصولات خود برای افراد مختلف که همان مصرف‌کنندگان نهایی هستند، می‌پردازد.

 

تقویم‌ محتوا(Editorial Calendar)

زمان‌بندی کردن و برنامه‌ریزی کتبی بر روی محتوایی که می‌خواهید در آینده به انتشار برسانید، تقویم محتوا نام دارد. تقویم محتوا یک نقشه‌ی اجرایی‌ست. در تقویم محتوا، تمامی فعالیت‌های سئو، تولید محتوا( انواع پست‌ها، زمان پست‌ها و چگونگی قرار دادن پست‌ها) هم‌چنین فعالیت‌هایی مانند کمپین، مصاحبه و… نوشته می‌شود. در اصل این‌که هر شبکه‌ی اجتماعی در روز چندبار و در چه ساعاتی به‌روزرسانی می‌شود، کمک رساندن به سئو‌سایت و بالا بردن رتبه‌ی آن در کلمه‌ی کلیدی، هدف تقویم محتواست.

 

محتوای فرآوری شده‌ توسط کاربر(UGC) User Generated Content

تبلیغ و محتوایی که به‌وسیله‌ی مشتریان و کاربران هر کسب و کاری بدون هزینه‌ی بازاریابی در قالب؛ توییت، فیلم، عکس و… صورت بگیرد، UGC است. به‌عنوان مثال: فردی در صفحه‌ی شخصی‌اش محصولی را با هشتک برند مورد نظر آن کالا معرفی می‌کند. یا فردی با عنوان شهروند خبرنگار از جریان اتفاقات خیابانی، خبری را نشر می‌دهد. این روش به بیشتر دیده شدن(پروموت شدن) یک برند کمک می‌کند. کمک گرفتن از کاربران واقعی برای تعامل و متقاعد کردن مشتریان احتمالی، امکان اعتماد به محصول شما را بیشتر می‌کند.

 

این مطلب در مقاله‌ی دیگری درباره‌ی اصطلاحات‌ تبلیغات ادامه خواهد داشت…